" /> ΝΑΡΑΓΕΝΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

OGIBiz Website

Main Description
2816127

Menu
2815036
Space
2815458
Horizontal Image Area
2815178

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ;

Τι είναι τα βιολογικά προϊόντα;

Ως βιολογικό χαρακτηρίζεται το προϊόν το οποίο είναι απαλλαγμένο από οποιαδήποτε χημική ουσία επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Αυτό επιτυγχάνεται με το να μην λιπαίνονται οι καλλιέργειες με χημικά λιπάσματα, ούτε να ψεκάζονται με χημικά φυτοφάρμακα που δεν διασπώνται και αφήνουν στα τρόφιμα κατάλοιπα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.. Επίσης και σε όλα τα υπόλοιπα στάδια της παραγωγής μέχρι να φτάσει το προϊόν στον καταναλωτή δεν χρησιμοποιούνται κανενός είδους τοξικές χημικές ουσίες (συντηρητικά, σταθεροποιητές κ.α.).

Αξιοπιστία βιολογικών προϊόντων

Η αξιοπιστία τους στηρίζεται σ’ ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης που περιγράφεται στο νόμο 2092 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι υποχρεωμένος κάθε βιοκαλλιεργητής να εφαρμόζει. Για την πιστοποίηση ότι οι βιοκαλλιεργητές εφαρμόζουν αυτό το νόμο, υπάρχουν οι Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης, (οι οποίοι καλύπτουν τα κριτήρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Ελέγχου και Πιστοποίησης και έχουν πάρει άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας), και διενεργούν ελέγχους και ειδικές αναλύσεις σε εργαστήρια, κατά τη διάρκεια όλων των σταδίων της παραγωγής (σπορά, λίπανση, φυτοπροστασία, συγκομιδή, τυποποίηση).

 

Διαβάστε περισσοτερα...

Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ

Η έντεχνη προπαγάνδα που σαν στόχο έχει να αποθαρρύνει τους καταναλωτές από την αγορά βιολογικών προϊόντων προβάλλει σαν κύριο λόγο το ακριβό τους κόστος.

Αν συγκρίνουμε ένα βιολογικό με ένα συμβατικό προϊόν με την πρώτη ματιά βλέπουμε πράγματι ότι το πρώτο είναι ακριβότερο κατά 30% περίπου. Κοιτάζοντας όμως λίγο «μακρύτερα»  θα δούμε ότι το βιολογικό όχι μόνον δεν είναι ακριβό, αλλά είναι κατά πολύ φθηνότερο. Γιατί; 

  • Αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο ότι αγοράζοντας τα συμβατικά τρόφιμα, ουσιαστικά αγοράζεις «κούφια» τροφή, αφού περιέχει από 3-5 φορές λιγότερα θρεπτικά συστατικά. Δηλαδή, με απλά λόγια, χρειάζεσαι 3-5 συμβατικά πορτοκάλια για να φτάσεις σε θρεπτική αξία 1 μόνο βιολογικό πορτοκάλι!!!
  • Επίσης, όπως προαναφέραμε, στα συμβατικά τρόφιμα έχουν βρεθεί υπολείμματα φυτοφαρμάκων και τοξικών ουσιών, που τα καθιστούν επικίνδυνα για την υγεία. Έτσι, λοιπόν, αν στην τιμή του συμβατικού προϊόντος, που πράγματι φαίνεται φθηνότερο, προσθέσεις την τιμή από την απώλεια της υγείας σου, την τιμή του γιατρού, την τιμή των φαρμάκων, την τιμή του νοσοκομείου (αν πας), την τιμή των ημερών που δεν μπορείς να ασχοληθείς με την εργασία σου, την τιμή του πόνου και της στενοχώριας που αρρώστησες, καθώς και την στενοχώρια των δικών σου ανθρώπων, την τιμή από την καταστροφή του περιβάλλοντος και την ανισορροπία στην φύση που προκαλούν τα χημικά, την τιμή από την μόλυνση των υδάτων λόγω των λιπασμάτων, την τιμή από τον «αερομεταφερόμενο θάνατο» (τους γνωστούς σε όλους μας αεροψεκασμούς με φυτοφάρμακα) κ.τ.λ. τότε σε ποια ύψη ανεβαίνει η τιμή του φαινομενικά φθηνότερου συμβατικού προϊόντος; 

Διαβάστε περισσοτερα...

Space
2815446
Footer
2815041

ΝΑΡΑΓΕΝΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ 85, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΤΚ15342
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2106397063

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ: 9π.μ.-5μ.μ.
ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 9π.μ.-9μ.μ.